dimarts, 4 de desembre del 2012

Molt cremà!

Sí, com diu el títol estic molt cremà (pare una estona d'estudiar i em conecte per a fer aquesta entrada), quan  aquest matí m'he enterat del que ha dit Wert i tota eixa gentola m'han entrat unes ganes de cridar impressionants. 

Ens volen impartir les classes en castellà obligatoriament? Però on anem a parar? A l'época franquista? De veres? 

Ja ens la van prohibir quan el Felip V de Borbó va arribar a Espanya al 1713 i va implantar el Decret de Nova Planta, després va arribar un altre anomenat Franco que va tornar a centralitzar Espanya i prohibint novament la nostra llengua, la nostra cultura. 

Està clar que hi ha més coses que el govern ens està llevant però realment es començà per impossar una cultura sobre una altra. Quan perds les arrels, perds la identitat!

Que hi ha molta immigració de parla castellana a Catalunya? I eixe és un argument vàlid per a impartir les classes DE L'ESCOLA/INSTITUT PÚBLIC en castellà?

Si tu emmigres a un altre país no et faran parlar la teua llengua materna, si no que tindràs que aprendre't una, si vas a Ànglaterra tindràs que parlar anglés i si vas a Alemanya tindràs que parlar alemany, i això és d'aquesta manera. L'argument no té validesa.

Que diguen realment el que volen tornar a fer, centralitzar-ho tot, parar el sentiment independentista i que ningú es rebel.le, sigam sincers, un govern de dretes té por a les persones que son diferents, que tenen una cultura que no es la mateixa que la d'ells i això fa que impossen les seues ideologies i creen la por en els demés ciutadans però nosaltres no tenim por, aquesta vegada no guanyaran, NO! Som molts els que compartim aquest sentiment d'estima per la nostra cultura, per qué quin mal faig quan dic que sóc independentista?

Vull que quede clar que igualment aprecie la llengua castellana i la seua literatura, també els sentiments que trasmeten les seues paraules i no es just que es jugue amb aquesta llengua com ho estan fent durant anys.

Juguen amb nosaltres, amb les nostres identitats, les llengues que es junten com es en el cas, tant Català, com Euskera, Gallec o Castellà, totes són llengues precioses i per culpa de la gent que meneja els fils estem matant-les continuament. TOTES LES LLENGUES TENEN EL MATEIX DRET, NINGUNA ÉS MILLOR QUE L'ALTRA, CADA UNA ÉS D'UNA ZONA I DEURIEM CONVIURE TOTES SENSE CAP CENSURA.

NI OBLIT NI PERDÓ!

2 comentaris:

  1. Els estels volen lliures4 de desembre del 2012, a les 20:52

    Estic amb tu, ni oblit ni perdó!
    I que els estels volen lluires al cel!!

    Un petó.

    ResponElimina
  2. Estic moooolt d'acord amb tu. Això ja és VERGONYÓS!! Però qui es creu que és?? El pitjor és que en realitat tenen por, perquè saben que la nostra cultura és forta, i ens la volen prendre. No ens deixen més que voler la independència. I sense Catalunya, espanya cau. Jo escric i llegeixo castellà i català, i no em fa res aprendre'l el castellà, però que TOT en castellà????? Ni morta!!!!
    Espanya vol matar tot el que no és com ells volen,ja només queda que prohibeixin els castellers!!!!!

    Podriem fer alguna cosa, per mostrar a tots el català (tenim el poder d'Internet, muajajajja!!)

    força i petooons!! <3

    ResponElimina